Gezilecek Yerler

Abant Tatili ve Abant'ta Görülecek Yerler

Tatilox.com Konular Abant Tatili ve Abant'ta Görülecek Yerler

İstanbul’a olan yakınlığı ile hem kısa hem de uzun tatiller için sık sık tercih ediliyor Abant. Bolu il merkezine yaklaşık 38 kilometre uzaklıkta yer alan Abant, özellikle sonbahar ve kış mevsiminde tatilciler tarafından tercih ediliyor. Her mevsim farklı renkleriyle ise gören herkesi kendine hayran bırakıyor. Abant otelleri, yılın her mevsimi hizmet verdiği için dilediğiniz dönemde Abant otelleri fırsatlarından yararlanarak yerinizi ayırtabilirsiniz.

Abant Tatili ve Abant'ta Görülecek Yerler

 

Abant’ta Görülecek Doğal Güzellikler

Abant Gölü: Abant’ın en ünlü noktası olan Abant Gölü, çevresindeki zengin bitki örtüsüyle büyük bir tabiat parkı alanıdır.  Gölde gezintiye çıkabileceğiniz gibi hemen yanı başındaki Yedigöller Milli Parkı’na vakit ayırabilirsiniz. Gölün uzunluğu yaklaşık 900 metre olup derinliği 18 metredir. Parka giriş yaparken ücret ödemeniz gerekiyor fakat fiyatları çok yüksek değil. Amabt Gölü’nü bireysel gezebileceğiniz gibi Abant turlarına katılarak da görebilirsiniz.

Akkayalar Travertenleri: Akkayalar Travertenleri Bolu-Mudurnu yolu üzerindeki Çepni Köyüne yakın bir konumda yer alıyor. Pamukkale’ye benzer travertenleri ile son yıllarda ismini duyurmuş durumda.

Seben Gölü: Abant Gölü’nden daha büyük bir yapıya sahip olan Seben Gölü, Türkiye’nin en çok merak edilen noktalarından biridir. 2006 yılında yapay bir göl olarak yapılan Seben Gölü, Bolu il merkezine yaklaşık 39 kilometre uzaklıkta yer alıyor.

Örmeci Yaylası: Abant’ın doğasına eşik eden Örmeci Yaylası, ahşap evleri ve taş kaldırımlı sokaklarıyla ünlü.

 

Abant’ta Yapmadan Dönme

- Kartalkaya Kayak Merkezi’nde kış sporlarını denemeden,

- Abant Gölü’nü faytonla turlamadan,

- Yedigöller Milli Parkı’nda yürüyüşe çıkmadan,

- Abant alabalığının tadına bakmadan,

- Güzel bir serpme köy kahvaltısı yapmadan Abant’tan ayrılmayın.

Hoş geldiniz
Oturum Aç Kayıt Ol