Gezilecek Yerler

Kaş'ta Tatil ve Kaş'ta Görülecek Yerler

Tatilox.com Konular Kaş'ta Tatil ve Kaş'ta Görülecek Yerler

Meis Adası’na bakan yüzü, turkuaza çalan soğuk denizi ile Antalya’nın en huzurlu bölgelerinden biridir Kaş. Antalya il merkezine yaklaşık 3 buçuk saat uzak oluşu, virajlı yolları ile ulaşımı zorlasa da yaz sezonunda sayısız turist tarafından tatil için tercih edilmektedir.

Kaş'ta Tatil ve Kaş'ta Görülecek Yerler

Kaş’taki konaklama tesisleri pansiyondan oluşmaktadır. Otel fiyatları çok yüksek olmasa da sezonda biraz daha yüksek fiyatlarla hizmet vermektedir. Rezervasyonunuzu erkenden yaptırırsanız Kaş otellerinde ekonomik fiyatlarla konaklayabilirsiniz. Şimdiden keyifli bir Kaş tatili dileriz.

 

Kaş’ta Görülecek Yerler

Kaş Plajları: Kaş’ın turkuaza çalan denizi yılın tüm stresini üzerinizden atmaya yetecek. Kaç plajlarının ünü ülke sınırlarını aşmış durumda. Denizi biraz soğuk olsa da yüzmek oldukça keyifli... Kaputaş Plajı, Patara Plajı, Küçük Çakıl Plajı, Büyük Çakıl Plajı, İnceboğaz Plajı, Akçagerme Plajı, Kaş plajlarının en popülerleridir.

Limanağzı: Kaş Merkez’den kalkan teknelerle ulaşabileceğiniz Limanağzı, eski dönemlerde doğal liman olarak kullanılan bir koydur. Denize girmek ve güneşlenmek için Kaş’ın sunduğu en güzel alternatif noktalarından biridir.

Xanthos Antik Kenti: Kaş’a bağlı Kınık Köyü’ndaki Xanthos Antik Kenti, Likya’nın en büyük idari merkezi olmuştur. M. Ö. 545 yılına kadar bağımsız bir kent olsa da bu tarihten sonra Perslerin egemenliği altına girmiştir. UNESCO Dünya Miras Listesi’ndeki yerini almış olan kenti Kaş gezi listenize mutlaka ekleyin.

Antiphellos Antik Kenti: Kaş’taki antik kentlerden biri olan Antiphellos, birçok kalıntısına rağmen tiyatrosuyla ünlüdür. Bir Likya dönemi kentidir ve günümüzdeki kalıntıları Kaş’ın pek çok yerine dağılmış durumdadır. Tiyatrosu 4 bin kişi kapasiteli olup en önemli özelliği Anadolu’da yapılmış, deniz cepheli tek tiyatro olmasıdır.

 

Kaş’ta Yapmadan Dönme

- Kaş’ta dalış yapıp su altı zenginliklerini görmeden,

- Teknelerle Kekova’ya geçmeden,

- Özellikle Kaputaş Plajı’nda kulaç atmadan,

- Uzun Çarşı’daki lahitin önünde fotoğraf çekmeden,

- Yamaç paraşütü yapmadan,

- Merkezdeki dükkanlarda alışveriş yapmadan,

- Eğer pasaportunuz yanınızdaysa ve vizeniz varsa Meis Adası’na geçmeden Kaş’tan ayrılmayın.

Hoş geldiniz
Oturum Aç Kayıt Ol