Gezilecek Yerler

Kemer Tatili ve Kemer'de Görülecek Yerler

Tatilox.com Konular Kemer Tatili ve Kemer'de Görülecek Yerler

Yaz turizmi denildiğinde Türkiye’nin en çok tercih edilen tatil bölgelerinden biridir Kemer. Yapılacak aktiviteleri, gezilecek noktaları ile uzun soluklu bir tatil planı yapanlar tarafından sıklıkla tercih edilir. Uzun plajları ise sıcak havalardan bunalanların gün içinde ilk uğradığı yerlerdir.

Kemer Tatili ve Kemer'de Görülecek Yerler

  

Kemer otelleri genellikle 3, 4, 5 yıldızlı otel tarzındadır fakat apart otel veya pansiyon tarzındaki oteller de konaklamak için tercih edilebilir. Lüks otel kategorisindeki konaklama tesisleri her şey dahil veya ultra her şey dahil konseptte hizmet verir. Balayı için de Kemer otelleri sıklıkla tercih ediliyor.

 

Bir sonraki tatilinizi Kemer’de geçirmeyi planlıyorsanız Kemer Erken Rezervasyon Otelleri dönemi başlar başlamaz sayfamızda yer alan Kemer otel fiyatlarını şimdiden inceleyebilirsiniz.

 

Kemer’de Gezilecek Doğal Güzellikler

Phaselis Koyu: Phaselis (Faselis) Koyu, Kemer’in hem doğal hem de tarihi noktasıdır. Bu bölgede hem denize girebilir hem de tarihi kalıntıları kolaylıkla ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca deniz yoluyla ulaşabileceğiniz gibi Tekirova’dan yaya yoluyla da ulaşma durumu vardır.

Olimpos: Olimpos, Kemer’e yakın bir konumda yer aldığı için gezi listenize rahatça ekleyebileceğiniz bir nokta. Caretta Caretta kamplumbağaların yavrulama alanı olmasından dolayı sit alanı olarak ilan edilmiş ve koruma altına almış bir bölgedir.

Göynük Kanyonu: Özellikle doğa sporu yapmayı sevenlerin ziyaret ettiği bir nokta olan Göynük Kanyonu’nda trekking, kamp, paintball ve zip wire (kanyon üzerinden telle geçme) sporlarını gerçekleştirebilirsiniz. Kanyon, Kemer’e yaklaşık 13 kilometre uzaklıktadır.

Paris Batığı: Dalış tutkunlarının gözdesi olan Paris Batığı, dünyanın en iyi 100 batığı arasında gösterilmeye devam ediyor. Bir Fransız gemisi olan batık, Kemer Yat Limanı’nın yaklaşık 1,5 kilometre kadar açıklarında bulunuyor.  1917 yılında, Birinci Dünya Savaşı’nın cereyan ettiği dönemlerde Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul’un komutasındaki batarya tarafından batırıldığı biliniyor.

 

Kemer’de Gezilecek Tarihi Güzellikler

Idyros Antik Kenti: 1976-1977 yılında Antalya Müzesi’nin yaptığı kazı çalışmaları sonucunda ortaya çıkmıştır. Gün yüzüne çıkan sikkeler ve kalıntılar incelenmiş, antik kentin 4. ve 5. yy’da kullanıldığı anlaşılmıştır.

Selçuklu Av Köşkü: 1230-1248 yılları ile tarihlendirilen Selçuklu Av Köşkü, günümüze çok harabe bir şekilde gelmiş olsa da, Türk-İslam sanat geleneğinin tek örneği olmasından dolayı önemli bir yapıdır. Kumluca karayolunun Kemer girişinde bulunmaktadır.

 

Kemer’de Yapmadan Dönme

Kemer otellerinde konaklayarak;

- Ayışığı Plajı başta olmak üzere Beldibi ve Adrasan plajlarında denizin tadını çıkarmadan,

- Yanartaş’ı görmeden,

- Kemer gece hayatını keşfetmeden,

- Su kayağı, jet-ski gibi su sporlarını denemeden,

- Tekne turuyla çevre koyları görmeden,

- Paris Batığı’nda dalış yapmadan,

- Yerel pazarlara vakit ayırmadan,

- Jeep Safari turlarına katılmadan Kemer’den ayrılmayın.

Hoş geldiniz
Oturum Aç Kayıt Ol