Maşukiye'de gezilecek yerler var, doğa ve huzur dolu cennet. İstanbul’a bu kadar yakın olup, bu kadar uzak hissettiren, şelaleleri, gölleri, dağlarıyla başka bir dünya adeta.
Maşukiye Şelalesi
Şelalenin suyu serin mi serin, etrafı yemyeşil. Öyle ki, biraz yürüyüş, biraz piknik yapar, sonunda o şelalenin altında geçen zamanı unutursunuz. Alabalık mı? Restoranlarında taptaze.
2. Sapanca Gölü
Gölün kenarında mı yürüyüş, manzarayı izlemek mi? Bisiklete bin ya da kano yap. Kafede otur, göle karşı derin bir nefes al. Sapanca her anıyla büyüleyici.
Kış geldiyse beyazlar içinde kayak, snowboard seni bekler. Kartepe, doğanın beyaz yüzünü gösterir. Tesisler, keyifli bir gün için tam donanımlı.
Vadide yürümek başka, derenin serin sularında dinlenmek başka. Alabalık mı? Orada yediğin bir başkadır. Piknik yapmak isteyenler için de yer çok.
Doğayla baş başa kalacağın yer burası. Baharda, yazda aç çadırını, dağ havasını içine çek. Yürüyüş mü yapacaksın? Hadi, yaylanın manzarasına doğru.
Maşukiye Günübirlik Ne Yapılır?
Yürüyüş, şelale, alabalık, yayla... Her anı dolu dolu. Sapanca’da kano, gölde kürek çek. Akşamüstü kafede kahveni yudumla. Bir gün değil, bir macera.
Meşhur mu?
Şelaleleri, alabalığı ve tabii ki doğayla iç içe zengin kahvaltılarıyla. Meşhur kelimesi az bile gelir.
Ücret mi?
Kasaba gezmek ücretsiz. Ama piknik alanları, tesisler bazen ücret alır, önceden bakmakta fayda var.
Mangal?
Serbest. Ama her yerde değil, belli alanlarda. O yüzden planlı git, ona göre yer seç.
Sapanca’ya Ne Kadar?
10 km, hoplaya zıplaya 20 dakikada Sapanca'dasın. Hafta sonu kaçamağının ikinci durağı da burası.
Ne Alınır?
Doğal ürünler, el yapımı reçeller, bal, yerel el sanatı... Pazarlar hazine gibi. Taze ve doğal ne ararsan var.
Deniz mi?
Hayır, Maşukiye’nin denize kıyısı yok. Ama Sapanca Gölü’ne yakın. Orada su sporları yapıp serinleyebilirsin.
Sapanca'da Akşam Ne Yapılır?
Göl kenarında yürüyüş, manzaralı akşam yemeği, belki bir kadeh içki? Otellerin spa, wellness hizmetleri. Gecenin tadını çıkar.