Fethiye’nin o kendine özgü büyüsünde bir inci gibi parlayan Ölüdeniz, adını belki çok duymuşsundur, ama gidip de yaşamak bir başka. Turkuaz deniz, dağlar, plajlar... Burada zaman, sanki hafif akıyor. Ölüdeniz’in güzelliklerine biraz daha yakından bakalım, neler varmış, gezilecek nereler...
Buraya gelince gözlerin mavinin bin bir tonuyla buluşacak. Suyun berraklığı, sahilin sakinliği anlatılmaz yaşanır derler ya, işte öyle. Hem yüzme hem güneşlenme hem de su sporları için cennet.
Biraz daha popüler, biraz daha kalabalık... Manzaraya diyecek yok, sahil serin, deniz masmavi. Çevrede restoranlar, kafeler de var. Hani bazen çay molası gerekir ya, burada bir yudum çay bile başka.
Cesaret işi tabii ama bir de o tepeden Ölüdeniz’i seyretmek var... Yamaç paraşütüyle uçuşlar tam maceraperestler için. Trekking yapmayı sevenler dağın o yavaş ama etkileyici patikalarında yürüyüşe çıkabilir.
Doğayı seviyorsan, burası tam senlik. Yüzlerce kelebek türüne ev sahipliği yapan bu vadi, huzurun adresi. Kamp kurabilir, denizde yüzebilir ya da sadece yürüyüp doğanın sesiyle baş başa kalabilirsin.
Geçmişten bir sayfa. Ada, Bizans dönemine ait tarihi kalıntılarıyla sizi bambaşka bir döneme taşıyor. Biraz dalış yapabilir, adanın sualtı güzelliklerini keşfedebilirsin. Tekne turları da burada ilginç bir deneyim sunuyor.
Efsanevi bir yürüyüş rotası. Tarihi kalıntılar, manzaralar... Bir yanda deniz bir yanda dağlar, yürüdükçe tarihin derinliklerine iniyorsunuz. Trekking yapıp, dileyen kamp kurabilir.
Boş bir köy düşün... Her yanı taş evlerle dolu, sessiz, sakin. Yürüyerek keşfetmeyi sevenler buranın eski Rum taş evlerinde gezerken tarihin kokusunu alacaklar.
Büyüleyici bir yer; adı üstünde, içi maviye boyanmış gibi. Tekneyle gidiliyor, ister mağarada yüz, ister dalış yap. Mağaranın içindeki ışık oyunları göz kamaştırıcı.
Kalabalıktan biraz uzaklaşmak isteyenler için ideal bir koy. Doğa ve huzur bir arada. Kamp alanları var, bungalovlar var. Denizde yüzmek ve biraz yürüyüş yapmak isteyenlere.
Doğanın ortasında, kendine ait güzellikleri olan bir köy. Hem yürüyüş yapmak hem de Ölüdeniz’e farklı bir açıdan bakmak isteyenler için. Kamp ya da pansiyon konaklama seçenekleri mevcut.
Ölüdeniz Kaç Günde Gezilir?
Bir, iki günde olur mu olur ama hakkını verelim dersen en az üç-dört gün ayırmak lazım.
Ölüdeniz’de Neler Var?
Plajlar, deniz, doğa yürüyüşleri, paraşüt, tarihi kalıntılar. Bir de tabii kafe, restoran, konaklama imkânları.
Fethiye Ölüdeniz Neyi Meşhur?
Denizi, Belcekız Plajı, paraşüt ve elbette o meşhur doğasıyla ünlü. Her yer bir masal gibi.
Ölüdeniz Giriş Ücretli mi?
Evet, giriş ücretli; sezona ve işletmeye göre değişiyor.
Ölüdeniz’de Yüzülür mü?
Tabii ki! Suyu sakin ve temiz, yüzme için ideal.
Ölüdeniz Tekne Turu Kaç TL?
Genelde 300-500 TL arasında değişiyor. Rotasına göre fiyatlar da değişebiliyor.
Ölüdeniz Paraşüt Kaç TL?
Yamaç paraşütü fiyatları 2024’te 2000-3000 TL arası. Uçuş süresi ve firmaya göre farklılık olabilir.
Kelebekler Vadisi Tekne Turu Kaç Para?
Kelebekler Vadisi’ne tekne turları 300-500 TL civarında.
Ölüdeniz Paraşüt Kaç Dakika Sürüyor?
25-45 dakika arası değişiyor, hava durumu da sürede etkili.
Babadağ Teleferik Ücreti Ne Kadar?
2024 yılı için 300-400 TL civarında.
Parasailing Ücreti Ne Kadar?
Parasailing fiyatları da 1000-1500 TL arasında, süresine göre değişiyor.
Ölüdeniz’in Derinliği Kaç Metre?
Ortalama 8-10 metre derinlik var ama bazı yerlerde daha derin.