Gezilecek Yerler

Özdere Tatili ve Özdere'de Görülecek Yerler

Tatilox.com Konular Özdere Tatili ve Özdere'de Görülecek Yerler

İzmir’in küçük bir sahil beldesi Özdere, Menderes ilçesine bağlı olup, İzmir il merkezine yaklaşık 1 saatlik bir mesafede yer alıyor. İzmir Özdere otelleri özellikle lüks kategoride hizmet veriyor olsa da butik tarzında küçük otel işletmeleri de mevcut.

Özdere Tatili ve Özdere'de Görülecek Yerler

İzmir Özdere otellerinin en uygun fiyatlarını erken rezervasyon dönemi ile yakalayabilir, tatil için tüm hazırlıklarınızı aylar öncesinden tamamlayabilirsiniz. Keyifli bir Özdere tatili dileriz. Ayrıca Özdere Erken Rezervasyon Otelleri sayfasını incelemenizi öneririz.

 

Özdere'de Gezilecek Yerler

Kalemlik Milli Parkı: Seferihisar-Selçuk yolu üzerinde bulunan Kalemlik Parkı, Gümüldür’e yaklaşık 5 kilometre mesafede. Milli park toplamda 21 hektarlık bir alana hakim. Çevre bölgelerden gelen yerel halkın genellikle piknik için tercih ettiği noktalardan biri. Aynı zamanda içerisinde kır gazinosu, restoran, çeşme, otopark ve wc de bulunuyor.

Özdere Plajları: Özdere, denize girmek için bulunmaz bir nimet. Çukuraltı Plajı, Maydanoz Koyu, Ahmetbeyli Koyu, Özdere’nin tertemiz ve ışıl ışıl kıyılarında denizin tadını çıkartabileceğiniz noktalardır.

Kolophon Antik Kenti: Değirmendere ve Çamönü köyleri arasında bulunan Kolophon, en görkemli yıllarını M.Ö. 4. yy’da yaşamış. Bu bilgiye, yapılan kazılarda gün yüzüne çıkan sikkeler ve diğer tarihi eserlerle varılmış.

Klaros Antik Kenti: Apollon adına inşa edildiği tahmin edilen Klaros Antik Kenti’nin hangi yıl yapıldığına dair kesin bir bilgi yok. Yapılan kazı çalışmalarına bakıldığında M.Ö. 7. ve 6. yy’da inşa edildiği düşünülüyor.

Özdere’de Yapmadan Dönme

Özdere otellerinde konaklayarak;

- Özdere Gece Pazarı’nda gezintiye çıkmadan,

- Kalemlik Milli Parkı’nda piknik yapmadan, yürüyüşe çıkmadan, kamp kurmadan,

- Kızgın kumsallarda güneşin, ışıl ışıl plajlarda serinlemenin tadını çıkarmadan,

- Antik kentlerde tarihi bir yolculuğa çıkmadan Özdere’den ayrılmayın.

Hoş geldiniz
Oturum Aç Kayıt Ol