Gezilecek Yerler

Sapanca’da Görülecek Doğal Güzellikler

Tatilox.com Konular Sapanca’da Görülecek Doğal Güzellikler

Dört mevsim tatil bölgesi olan Sapanca, Sakarya il merkezine yaklaşık 24 kilometrelik bir mesafede yer almaktadır. Sakarya, özellikle hafta sonu tatilleri için tercih ediliyor.  Yakın çevresindeki doğal güzellikleri Sapanca turlarına katılarak keşfedebilirsiniz.

Sapanca’da Görülecek Doğal Güzellikler

 

Sapanca’da Görülecek Doğal Güzellikler

Sapanca Gölü: Sapanca’da görülecek yerler listelerinin ilk sırası genellikle Sapanca Gölü oluyor. Göl, Marmara Denizi’nin en güzel noktalarından biri ve yaklaşık olarak 16 kilometre uzunluğundadır. En çok 53 metreye kadar derinleşiyor. Sapanca otellerini araştırırken gölün çevresindeki konaklama tesislerinin birinde yerinizi ayırtarak doğanın içinde kısa ama güzel bir tatil gerçekleştirebilirsiniz. Piknik yapmak, kitap okumak ve yürüyüşe çıkmak gölün çevresinde yapılması gereken en önemli aktiviteler…

Maşukiye: Sapanca ile Maşukiye arası yaklaşık 11 kilometredir. Sapanca gezilerinin olmazsa olmaz duraklarından biri olan Maşukiye, oksijeni bol havasıyla, şehir kalabalığından arınmış doğasıyla ekonomik bir tatil fırsatı sunuyor. Kiremitte alabalık yemeden Maşukiye’den ayrılmayın.

Kartepe: Sapanca’ya 33 kilometre uzaklıktaki Kartepe, Türkiye’nin en iyi kayak merkezlerinden birine sahip. Sadece kış mevsiminde değil, bahar ve yaz aylarında da ziyaret edilecek kadar doğasıyla iddialı. Buraya günübirlik gelebileceğiniz gibi, hafta sonu tatilinizi, değerlendirebilir veya bir haftalık güzel bir kış tatiline çıkabilirsiniz.

Aygır Deresi: Aygır Deresi genellikle yürüyüş parkurlarıyla ünlü. Trekking yapmak isteyenlerin ilk rotalarından biri... Aygır Deresi’nin içinde su kaynakları ve pınarlar bulunuyor. Hafta sonu trekking yapmak isteyenler için birebir.

Sapanca Yaylaları: Sapanca’nın yeşil doğasında görmeniz gereken yaylalar; Soğucak Yaylası, Çiğdem Yaylası, Dikmen Yaylası, İnönü Yaylası ve Sultanpınar Yaylası’dır.

Sapanca’da Görülecek Doğal Güzellikler

Sapanca’da Yapmadan Dönme

- Trekking yaparak Sapanca çevresini keşfetmeden,

- Alabalık restoranlarında alabalığın tadına bakmadan,

- ATV safari turuna çıkmadan,

- Kayak merkezinde kış sporlarını denemeden Sapanca’dan ayrılmayın.

Hoş geldiniz
Oturum Aç Kayıt Ol