Gezilecek Yerler

Türkiye'nin En Şirin Köyleri

Tatilox.com Konular Türkiye'nin En Şirin Köyleri

Türkiye'nin En Şirin Köyleri: Huzur Dolu Kaçış Noktaları

Şimdi, büyük şehirlerin gürültüsünden kaçmak isteyenler için bir şeyler yazalım. Yani, köyler var ya, tam bir cennet. Türkiye'nin her köşesinde, sakince nefes alabileceğiniz, doğanın sesini dinleyebileceğiniz yerler var. İster kendinizi aramaya çıkın, ister iki günlük bir kaçamak, işte öyle güzel, samimi köyler ki anlatamam. Her biri kendine özgü, her biri başka türlü güzel.

 

1. Şirince, İzmir

Eski Rum evleri mi dersin, üzüm bağları mı? Şirince'de dolaşırken bir de bakmışsınız, yüzyıl öncesinde gibisiniz. O meyve şaraplarını tatmadan dönülmez, bilinir. Evet, burada zaman başka akar; daracık taş sokaklarında adımlarınızı yavaşlatırsınız. Yani, şarabını da alıp o güzel manzarada bir nefes alacaksınız.

 

 

 

2. Adatepe, Çanakkale

Kaz Dağları'nın eteğinde. Huzur dedikleri şey tam da burada işte. Taş evler, zeytin ağaçları, tertemiz hava. Birkaç organik zeytinyağı almadan olmaz; oraya kadar gidince tadar, bakarsınız. Doğayla bu kadar iç içe bir yer; başka türlü yaşanmaz.

 

 

 

3. Cumalıkızık, Bursa

Osmanlı’nın gölgesinde dolaşmak gibi bir şey. Zamanında duruyor sanki burada her şey. Taş sokaklarda bir de o mis gibi köy kahvaltısı... Anlatılmaz, yaşanır. Geçmişle bugünün nasıl böylesine yan yana durabildiğine şaşırırsınız. O eski ahşap evlerin arasından geçerken bir garip olur insan.

 

 

 

4. Faralya, Muğla

Muğla'nın denizle kucaklaştığı nokta gibi düşün. Sessiz, sakin ve uçsuz bucaksız manzaralar... Faralya'ya gitmişken Kelebekler Vadisi’ne inmeden olmaz. Denizin sesini dinleyin. O patikalarda yürüyün. Tam bir kaçış noktası, adeta başka bir dünya.

 

 

 

5. Birgi, İzmir

Birgi, İzmir’in saklı güzellerinden. Ödemiş’in bir köyü ama içinde koca bir tarih var. Selçuklu, Osmanlı, her dönemden izler var burada. Çakırağa Konağı mı dersin, taş evler mi? Birgi’nin dar sokaklarında yürüyüp bir tarihin içinde kayboluyorsunuz.

 

 

 

6. Kayaköy, Muğla

Kayaköy, terkedilmiş taş evler, eski kiliseler. Sanki bir açık hava müzesi gibi ama öyle planlı değil, doğal bir şekilde. Likya Uygarlığı’ndan izler, her köşede bir anı. Bu kadar doğal bir tarihle karşı karşıya kalmak insana ağır gelir belki ama değer.

 

 

 

7. Uzungöl, Trabzon

Doğanın tam kalbinde bir köy. Karadeniz havası, gölün durgun suyu. Gölde yürüyüş yaparken bile bir başka huzur bulursunuz. Ahşap evler, yemyeşil tepeler... Karadeniz mutfağının lezzetlerinden tatmak gerek, her şeyiyle çok özel bir köşe.

 

 

 

8. Yörük Köyü, Safranbolu

Tarihin içinde yürümek gibi düşünün, Osmanlı'nın izleri her sokakta. Ahşap evler, dar yollar, bir de Sipahioğlu Konağı var tabii. Geleneksel el sanatlarını görmeden geçmeyin; burası tam anlamıyla tarihle yaşayan bir köy.

 

 

 

9. Sirince, Mardin

Sirince, evet, adı da kendisi de güzel. Mardin’in Midyat ilçesindeki bu köyde taş evler, mistik bir hava... Tarihi yapılar arasında dolaşırken bir huzur buluyorsunuz. Mardin mutfağının lezzetleri de bir başka, hele bir deneyin.

 

 

 

10. Göynük, Bolu

Göynük, Osmanlı mimarisiyle çevrili dar sokakları ve tarihi dokusuyla bambaşka. Göynük Kanyonu’na yakınlığı da bir ayrıcalık. Burada geçmişle gelecek iç içe. Koca Osmanlı döneminden kalma yapılar, camiler, konaklar... Adeta başka bir dünyaya ışınlanıyorsunuz.

 

 

 

Türkiye'nin En Güzel Köyü Hangi Köydür?

Çatalca’da Subaşı Köyü var. Hem geniş araziye sahip hem de kalabalık nüfusu var. Ama diğer yerleşimlere göre biraz daha büyük. Tabii bu “büyük” tanımının bir kırsal yerleşime yakışıp yakışmadığı tartışılır.

 

Türkiye'nin En Büyük Köyü Hangi Köydür?

Şavşat’ın Dikyamaç Köyü, az hane ve küçük nüfusuyla biliniyor. Çok sakin bir yerleşim, tam bir sükûnet arayanlar için.

 

Türkiye'nin En Küçük Köyü Nerede?

Şavşat’ın Dikyamaç Köyü, az hane ve küçük nüfusuyla biliniyor. Çok sakin bir yerleşim, tam bir sükûnet arayanlar için.

 

Dünyanın En Güzel Köyü Neresi?

Dünyanın dört bir yanında güzellikler var. İtalya’da Cinque Terre köyleri, İsviçre’de Zermatt ve Yunanistan’da Oia gibi köyler sıkça dillendiriliyor. Her biri ayrı güzel; karar size kalmış.

 

Türkiye'nin En Zengin Köyü Neresi?

Bolu’da Ağa Köyü var. Tarım arazileri geniş, varlıklı aileleriyle tanınıyor. Hem kültürel hem de ekonomik anlamda kendine yeten bir köy olarak dikkat çekiyor.

 

Güzel Köy Hangi İlde?

Antalya’nın Kumluca ilçesinde, doğayla iç içe bir yer. Güzelköy adı gibi güzel bir köy, başka bir yerde aramaya gerek yok, doğrudan gidip görebilirsiniz.

 

Dünyanın En Büyük Köyü Hangi Köydür?

Dünyanın en büyük köyü olarak kabul edilen yerlerden biri Çin’in Cunzhou Köyüdür. Bu köy, geniş toprak alanı ve kalabalık nüfusu ile dikkat çeker.

 

Türkiye'nin En Çok Köyü Hangi İlçede?

Sivas’ın merkez ilçesi, geniş alanıyla çok sayıda köye ev sahipliği yapıyor. Köy sayısı yüksek, hem yüzölçümü hem kırsal yapısı etkili bunda.

 

En Çok Köy Hangi İlde?

Türkiye’de köy bakımından en zengin il Sivas’tır. Büyük yüzölçümü ve kırsal dokusuyla öne çıkıyor. Tam anlamıyla köyler diyarı.

 

Bursa'nın En Güzel Köyü Neresi?

Cumalıkızık, Bursa'nın incisi. Osmanlı dönemine ait taş evleri, dar sokakları ve o tarih kokan havasıyla bambaşka. Baştan sona tarih...

Hoş geldiniz
Oturum Aç Kayıt Ol