Gezilecek Yerler

Ürgüp'te Gezilecek Yerler

Tatilox.com Konular Ürgüp'te Gezilecek Yerler

Ürgüp’te Gezilecek Yerler: Kapadokya’nın Büyülü Atmosferinde Unutulmaz Bir Yolculuk

Ürgüp... Kapadokya'nın öyle bir yeri ki, başka bir dünya gibi. Peri bacaları, tarihi taş konaklar, yer altı şehirleri... Tüm bu doğal güzellikleriyle Ürgüp, sanki bir zaman tüneline sokuyor insanı. Yolunuz düşerse, işte mutlaka görmeniz gereken yerler, kaybolmak isteyeceğiniz duraklar:

1. Peri Bacaları

Ürgüp'teki peri bacaları, sanki dünyanın başka bir köşesinden çıkıp gelmiş gibi. Üç Güzeller denilen o meşhur peri bacaları, insanı hem büyülüyor hem de düşündürüyor; "Nasıl böyle bir doğa harikası oluşmuş?" diye. Özellikle gün batımında, sanki renkler dans ediyor.

2. Göreme Açık Hava Müzesi

Ürgüp'ün hemen yanı başında... Göreme Açık Hava Müzesi, o kadar eski ki, Bizans döneminden kalma kaya kiliseleri ve manastırlarıyla dolu. Hani, Elmalı Kilise, Aziz Basil Şapeli falan, her biri tarihin derinlerine götürüyor insanı. O freskler, gördükçe insanın aklını başından alıyor.

3. Temenni Tepesi

  • Tepenin manzarası mı? Efsane. Ürgüp'ün taş evlerine, kayalara oyulmuş kiliselerine tepeden bakmak başka bir his. Üstelik tepenin ucunda bir de kaya mezarları var, tarih sanki burada adım adım karşınıza çıkıyor.

4. Ürgüp’ün Tarihi Taş Konakları

Ürgüp’teki taş konaklar... Eski zamanların sessiz tanıkları. Osmanlı ve Selçuklu'nun estetiğiyle yapılmış bu konaklar şimdi butik otel olmuş, ama hâlâ o tarih kokusunu alıyorsunuz. Hele bazıları müze gibi geziliyor, ne hikâyeler gizli içinde kim bilir...

5. Ortahisar Kalesi

Ürgüp’e yakın. Kaya içine oyulmuş bir kale düşünün, tepesine çıktığınızda Kapadokya'nın o geniş manzarasıyla karşılaşmak! Üstelik etrafında mağara evler, kiliseler de var. Orada zaman sanki durmuş gibi.

6. Ürgüp Şarap Evleri

Şarabın tarihi burada çok eski. Binlerce yıllık bir gelenek. Ürgüp şarap evleri de bunun canlı kanıtı. Buraya kadar gelmişken, bölgeye has üzümlerden yapılan şarapların tadına bakmak şart. Hatta bazı yerlerde, şarap yapımını bile öğrenebilirsiniz.

7. Kaymaklı Yeraltı Şehri

 Düşünsenize, yerin altına iniyorsunuz, kat kat mağaralar, tüneller... Kaymaklı Yeraltı Şehri tam da bu. İnsanların yüzlerce yıl sığınak olarak kullandığı bu yer, öyle büyük ki, girip dolaşınca sanki kaybolacaksınız gibi hissediyorsunuz.

8. Mustafapaşa Köyü (Sinasos)

Eski bir Rum köyü. Kapadokya'nın farklı kültürlerini yansıtan bir yer. Taş evleri, kiliseleriyle insanı büyülüyor. O daracık sokaklarda yürürken, geçmişin ayak izleriyle karşılaşıyorsunuz adeta.

9. Gomeda Vadisi

Gomeda Vadisi'nde yürüyüş yapmadan olmaz. Kayalara oyulmuş kiliseler, güvercinlikler, tüneller... Üstelik doğayla iç içe olmak isteyenler için ideal bir kaçış noktası. Vadi sessiz, sakin ve bir o kadar da huzur dolu.

Ürgüp'te Nereler Gezilir?

Gezilecek mi dediniz? Peri Bacaları, Göreme Açık Hava Müzesi, Temenni Tepesi, tarihi taş konaklar, Ortahisar Kalesi, şarap evleri, Kaymaklı Yeraltı Şehri, Mustafapaşa Köyü ve Gomeda Vadisi, burada keşfedilmeyi bekliyor. Bitmiyor, bir de her adımınızda tarih var.

Ürgüp Neyi ile Meşhur?

Peri bacaları, tarihi konaklar ve tabii ki şarapları. Şarap demişken, binlerce yıllık bir şarap üretim geleneği var. Balon turları da ayrı bir meşhur. Öyle bir yükseliyorsunuz ki, Kapadokya ayağınızın altına seriliyor.

Peri Bacaları Ürgüp'te mi Göreme'de mi?

Her ikisinde de var ama Göreme bu işin başkenti gibi. En çok orada var. Ama Ürgüp'teki Üç Güzeller var ya... Görenin bir daha bakmadan duramadığı bir manzara.

Kapadokya ile Ürgüp Aynı mı?

Değil. Kapadokya dediğimiz aslında bir bölge, Ürgüp onun içinde bir yer. Kapadokya sadece Ürgüp değil, Göreme, Avanos, Uçhisar gibi pek çok yer var.

Asmalı Konak Giriş Ücretli mi?

Evet, Asmalı Konak’ın müze olarak hizmet verdiğini düşünürsek, giriş ücreti alınıyor. Ama fiyatlar değişiyor, gitmeden bir kontrol etmek iyi olabilir.

Ürgüp Hangi Aylarda Gidilir?

En güzel zamanlar ilkbahar ve sonbahar. Nisan-Mayıs ya da Eylül-Ekim ayları arasında hava tam ideal. Kışın kar yağarsa, peri bacaları bembeyaz olur, o da ayrı güzel.

Ürgüp Kaç Günde Gezilir?

İki-üç gün yeterli, acele etmeden, her bir köşesini sindire sindire gezmek için ideal. Daha fazla kalıp doğanın ve tarihin tadını çıkarmak isterseniz o başka tabii.

Ürgüp Neden Önemli?

Çünkü Kapadokya'nın kalbinin attığı yerlerden biri. Tarihiyle, doğasıyla, kültürüyle... Yer altı şehirleri, şarapları, taş konakları... Hepsi burada.

Ürgüp Hangi Şehre Yakın?

Nevşehir’in bir ilçesi. Nevşehir merkezden 20 kilometre kadar uzaklıkta. Göreme, Avanos gibi diğer turistik merkezlere de oldukça yakın.

Kapadokya’da Nereler Gezilir?

Her yer. Göreme Açık Hava Müzesi, Ürgüp, Avanos, Uçhisar Kalesi, Ihlara Vadisi, Derinkuyu Yeraltı Şehri... Bir de balon turu yaparsanız, işte o zaman her şeyi bir arada görmüş olursunuz.

Hoş geldiniz
Oturum Aç Kayıt Ol